• Θεσσαλονίκης 162, Πετράλωνα
  • info@nutripetralona.gr
    210 34 77 462

    Ενδιαφέρεστε για

    Ραντεβού;

    Διατροφολόγοι-Διαιτολόγοι Πετράλωνα, Nutrimed Διαιτολόγος Πετράλωνα

    ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΙ-ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ

    Ενδιαφέρεστε για

    Online Συνεδρίες;

    • Αρχική
    • Γνωριμία
      • Ποιοι Είμαστε
        • Βαρβάρα Καρμίρη
        • Έλενα Κολλιαλή
      • Ροή Συνεδρίας
      • Γνώμες Πελατών
      • Ο Χώρος Μας
    • Υπηρεσίες
      • Έλεγχος βάρους
      • Βρεφική-Παιδική-Εφηβική Διατροφή
      • Διατροφή στην Εγκυμοσύνη – Θηλασμό
      • Διατροφή στην Τρίτη ηλικία
      • Διατροφή σε Παθήσεις
      • Αθλητική διατροφή
      • Αξιολόγηση Σύστασης Σώματος
      • Μέτρηση Βασικού Μεταβολισμού
      • Εξ αποστάσεως Συνεδρίες
      • Διατροφικό Τεστ iDNA
    • Μedia-Δράσεις
    • Blog
      • Άρθρα
      • Συνταγές
        • Λαχανικά-Σαλάτα
        • Ζυμαρικά – Ρύζι
        • Σούπες
        • Γλυκά
        • Ψάρια
        • Νηστίσιμα
    • Επικοινωνία

    Blog

      ΑρχικήΔιατροφολόγοι-Διαιτολόγοι Πετράλωνα, Nutrimed Διαιτολόγος Πετράλωνα   : :   Blog
    21Σεπ

    Σολωμός με πορτοκάλι

    2 φέτες σολωμού

    χυμό από ένα πορτοκάλι

    χυμό από 1/4 λεμονιού

    1 κ.γλ. μουστάρδα απαλή

    ξύσμα από λίγο πορτοκάλι

    1 κ.σ. ελαιόλαδο

    αλάτι

    Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, το λάδι, την μουστάρδα και το αλάτι. Περιχύνουμε τις φέτες του σολωμού, καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30'. Ψήνουμε στους 180 C για περίπου 20 λεπτά.
    21Σεπ

    Σολωμός με κρούστα ψωμιού

    4 φέτες σολωμού

    2 φ. ψωμί του τοστ τριμμένο στο μπλέντερ

    4 κ.σ. παρμεζάνα

    1κ.σ. βασιλικός ή θυμάρι ψιλοκομμένο

    ½ κ.γλ. σκόρδο σκόνη

    Ξύσμα από 1 λεμόνι

    Αλάτι πιπέρι

    Μαρινάδα: 3 κ.σ. ελαιόλαδο και 1/3 φλ χυμό λεμονιού

    Αλείφουμε τη μαρινάδα και από τις δύο πλευρές στις φέτες του σολωμού και αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε τα φιλέτα σολομού σε ταψί με λαδόκολλα. Σ’ένα μπωλ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά και μοιράζουμε το μίγμα πάνω από τις φέτες σολωμού. Ψήνουμε στους 200 C περίπου για μισή ώρα μέχρι να ροδοκοκκινίσει ή κρούστα.
    21Σεπ

    Πέρκα στο φούρνο με μουστάρδα

    1 πέρκα φιλέτο

    1 λεμόνι

    1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα

    1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί λευκό

    1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο λευκό

    πάπρικα γλυκιά (ενδεχομένως και η καυτερή να του πηγαίνει)

    ρίγανη

    αλάτι με προσοχή

    πιπέρια έγχρωμα (κόκκινο, πράσινο, άσπρο και μαύρο)

    λίγο λάδι

    φέτες ώριμης ντομάτας

    Αφήνουμε την πέρκα να ξεπαγώσει και την ξεπλένουμε πολύ καλά. Την βάζουμε σε μία πιατέλα και την περιχύνουμε με το λεμόνι και τη γυρίζουμε 2-3 βόλτες ώστε να πάει το λεμόνι παντού.

    Σε ένα μικρό μπολάκι ρίχνουμε τη μουστάρδα, το κρασί, το ξύδι, το αλάτι και λίγο λάδι (θα ξαναβάλουμε λίγο ακόμα πριν μπει στο φούρνο). Τα ανακατεύουμε πολύ καλά και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο ψαράκι μας μέσα στην πιατέλα με το λεμόνι που το έχουμε. (Σε περίπτωση που δεν σας αρέσουν τα πολύ λεμονάτα φαγητά-καλή ώρα εγώ-μπορείτε πριν το μείγμα της μουστάρδας να στραγγίσετε την πέρκα από το λεμόνι).

    Μέσα σε ένα ταψάκι στρώνουμε μία λαδόκολλα και βάζουμε την πέρκα μας. Από πάνω ρίχνουμε το μουσταρδένιο ζουμάκι, στρώνουμε με φέτες ώριμης ντομάτας και πασπαλίζουμε με πάπρικα, πιπέρια ρίγανη. Εγώ το έψησα στο φούρνο με αέρα και αντιστάσεις πάνω κάτω λίγο περισσότερο από μισή ώρα, αλλά εξαρτάται από το φούρνο μας και το πάχος του φιλέτου που θα έχουμε.

    Το μυστικό είναι να μην αφήσουμε να χάσει το ψάρι τους χυμούς του και να παραμείνει ζουμερό.
    21Σεπ

    Μανιταρόσουπα

    400 γρ μανιτάρια της αρεσκείας σας

    1 φλ φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

    1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

    4 κ.σ. ελαιόλαδο

    1 φλ γάλα φρέσκο light χλιαρό

    2 φλ νερό ζεστό

    1 κ.σ. αλεύρι

    ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο τρίμμα

    Λίγο άνιθο

    Αλάτι πιπέρι

    Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και τα σωτάρουμε στο ελαιόλαδο μαζί με τα κρεμμύδια για 8 λεπτά. Σκορπίζουμε πάνω στα μανιτάρια το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά ακόμα.
    21Σεπ

    Κολοκυθόσουπα

    500 γρ κολοκύθα καθαρισμένη

    1 μέτρια γλυκοπατάτα

    1 κρεμμύδι

    2 καρότα

    1 πράσο

    1 πορτοκάλι ξύσμα και χυμό

    2 κ.γλ. κακουλέ

    1 κ.γλ τζίντζερ

    1 κύβο λαχανικών χωρίς αλάτι

    800 γρ. νερό

    Αλάτι πιπέρι

    4 κ.σ. ελαιόλαδο

    Κόβουμε σε κομμάτια τα λαχανικά και τα σωτάρουμε στο ελαιόλαδο για 6-8 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ξύσμα, το χυμό πορτοκαλιού, το κακουλέ, το τζίντζερ , αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε και το νερό με τον κύβο λαχανικών. Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 30 λεπτά και στη συνέχεια πολτοποιούμε καλά με το μπλέντερ. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
    21Σεπ

    Καροτόσουπα

    500 γρ. καρότα

    1 κλωνάρι σέλερι

    1 πράσο

    2 φρέσκα κρεμμυδάκια

    1 μικρή πατάτα

    ½ λίτρο ζωμό λαχανικών

    4κ.σ. ελαιόλαδο

    ½ κ.γλ τζίντζερ

    ½ κ.γλ μοσχοκάρυδο

    Κόβουμε τα λαχανικά και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο για 5-6 λεπτά και μετά προσθέτουμε το ζωμό. Αφήνουμε να βράσει για 25 λεπτά και προσθέτουμε τα αρωματικά. Βράζουμε για 5λεπτά ακόμα. Βγάζουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε.
    21Σεπ

    Σπαράγγια με μανιτάρια πλευρώτους

    250 γραμ. μανιτάρια πλευρώτους

    1 ματσάκι σπαράγγια πολύ τρυφερά

    2 κουταλιές σουσαμέλαιο

    1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη

    1 καυτερή πιπερίτσα σπασμένη

    xυμό από 1/2 λεμόνι

    Πρώτα καθαρίζουμε με μία νωπή πετσέτα τα πλευρώτους και τα κόβουμε κομμάτια. Καθαρίζουμε τα σπαράγγια, αφαιρώντας το σκληρό μίσχο και με το εργαλείο ξεφλουδίσματος αφαιρούμε την εξωτερική τους φλούδα. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το σουσαμέλαιο. Μόλις κάψει το λάδι, ρίχνουμε τη σκελίδα σκόρδο.

    Σοτάρουμε για 1 λεπτό και την αφαιρούμε, αφήνουμε δηλαδή ίσα ίσα να αρωματιστεί το λάδι. Ρίχνουμε τα σπαράγγια και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε τα μανιτάρια πλευρώτους και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά σε πολύ σιγανή φωτιά.

    Τρίβουμε πιπέρι και αλατίζουμε ελαφρά. Τραβάμε το τηγάνι από την φωτιά και ρίχνουμε το χυμό λεμόνι.
    21Σεπ

    Λαδερό με σελινόριζα και αγκινάρες

    1 σελινόριζα

    4 πράσα

    4 καρότα

    1 μέτρια πατάτα

    4 πάτους αγκινάρες

    Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα σοτάρουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέσα σε χυμό από 2 πορτοκάλια.

     
    21Σεπ

    Κεφτέδες Κίτρινης Κολοκύθας

    300 γρ κολοκύθα κίτρινη

    1 αυγό

    Αλάτι πιπέρι

    60 γρ φέτα

    Άνηθο, μαϊντανό, λίγο σελινο

    ½ κ.γλ. μπεικιν παουντερ

    Αλεύρι όσο πάρει

    Λίγο λάδι για επάλειψη

    Πολτοποιούμε την κολοκύθα και την ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Σχηματίζουμεμε το μίγμα τα κεφτεδάκια και τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τα βάζουμε στο φούρνο σε λαδόκολλα στους 180 με αέρα 20 λεπτά περίπου.
    21Σεπ

    Ρύζι basmati στο φούρνο με λαχανικά

    Για ½ κιλό ρύζι:

    4 πιπεριές κόκκινες

    4 πιπεριές κίτρινες

    2 πιπεριές πράσινες

    2 μεγάλα κουτιά μανιτάρια

    2 κρεμμύδια μεγάλα

    1 κύβο λαχανικών και 1 κύβο κότας

    Κόβω σε κομμάτια τα λαχανικά και τα σωτάρω με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτω και τον κύβο λαχανικών.

    Σε πυρέξ βάζω νερό σε αναλογία 2 προς 1 σε σχέση με το ρύζι που θα μαγειρέψω. Στο νερό προσθέτω και τον κύβο κότας και το ρύζι ωμό και λίγο αλάτι. Από πάνω τοποθετώ τα λαχανικά σα στρώμα και το βάζω στο φούρνο στους 230 C περίπου για 30 λεπτά μέχρι να ψηθεί το ρύζι.
    Previous page 1 2 3 4 5 Next page

    Κατηγορίες

    • Άρθρα 19
    • Μedia-Δράσεις 5
    • Συνταγές 26
      • Γλυκά 3
      • Ζυμαρικά – Ρύζι 4
      • Λαχανικά-Σαλάτα 10
      • Νηστίσιμα 3
      • Σούπες 3
      • Ψάρια 3

    Πρόσφατα Άρθρα

    • 03/10/2023Διατροφή και φοιτητική ζωή
    • 20/09/2023Τι είναι τελικά ο μεταβολισμός;
    • 18/05/2023Ξηροί καρποί: φίλοι ή εχθροί…
    • 12/04/2023ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΗΣΤΕΙΑ

    Ωράριο Λειτουργίας:

    Το διαιτολογικό γραφείο λειτουργεί πρωινές & απογευματινές ώρες κατόπιν ραντεβού

    210 34 77 462

    Διατροφολόγοι-Διαιτολόγοι Πετράλωνα

    Βαρβάρα Καρμίρη
    Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Πετράλωνα.
    (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο)

    Έλενα Κολλιαλή
    Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Πετράλωνα.
    (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο)
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 162, ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ
    • info@nutripetralona.gr
    • 210 34 77 462

    Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

    • Υπηρεσίες
    • Ροή Συνεδρίας
    • Γνώμες Πελατών
    • Ο Χώρος Μας
    • Επικοινωνία

    Πρόσφατα Άρθρα

    • 03/10/2023Διατροφή και φοιτητική ζωή
    • 20/09/2023Τι είναι τελικά ο μεταβολισμός;
    • 18/05/2023Ξηροί καρποί: φίλοι ή εχθροί…
    • 12/04/2023ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΗΣΤΕΙΑ

    Θα Μας Βρείτε

    Κλείστε Ραντεβού
    Copyright © 2025 News4tech.com
    Tags: Διαιτολόγος Πετράλωνα, ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ