Βιογραφικό

Βαρβάρα Καρμίρη

Απόφοιτος του τμήματος Επιστήμης της Διατροφής-Διαιτολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών

Η Βαρβάρα Καρμίρη είναι Κλινικός Διαιτολόγος–Διατροφολόγος απόφοιτος του τμήματος Επιστήμης της Διατροφής–Διαιτολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου (2001).

Στο πλαίσιο της πρακτικής της άσκησης έχει ασχοληθεί με τη διατροφική αντιμετώπιση κλινικών περιστατικών και έχει λάβει εξειδίκευση στα νοσοκομεία Παίδων-Αγία Σοφία, Λαϊκό, Σισμανόγλειο και Γ. Γεννηματά.

Κατέχει, επίσης, πτυχίο από το τμήμα Αισθητικής του Α.ΤΕΙ Αθήνας (1997), ενώ έχει λάβει μεταπτυχιακό τίτλο στις «Επιστήμες της Αγωγής» στην κατεύθυνση της «Εκπαίδευσης Ενηλίκων» από το Πανεπιστήμιο Κύπρου(2014).

Από το 2003 είναι συνεργάτης στο διαιτολογικό γραφείο nutrimed Νέας Ερυθραίας, ενώ από το 2014 είναι η υπεύθυνη διαιτολόγος στο γραφείο nutrimed Πετραλώνων, αντιμετωπίζοντας πλήθος περιστατικών.

Παράλληλα, όλα αυτά τα χρόνια διδάσκει σε δημόσια Επαγγελματικά Λύκεια, στον τομέα Υγείας-Πρόνοιας, υλοποιώντας παράλληλα και προγράμματα αγωγής υγείας με διατροφικό περιεχόμενο.

Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ).

Στο συγγραφικό της έργο συγκαταλέγονται δυο βιβλία διατροφής:

1. «Σύνταξη και Ανάλυση Διαιτολογίων» 
2. «Βασικά Στοιχεία Διατροφής»,

τα οποία διδάσκονται στα επαγγελματικά λύκεια όλης της χώρας.

Επίσης, έχει συμμετάσχει σε εξειδικευμένες ομάδες συγγραφής πολλών μικρών χρηστικών βιβλίων και ενημερωτικών φυλλαδίων, τα οποία αποσκοπούν στην πληροφόρηση και εκπαίδευση του πληθυσμού σε θέματα διατροφής.

Έχει παρακολουθήσει πολλά συνέδρια και ημερίδες σχετικά με τη διατροφή, ενώ το 2019 ήταν μέλος της οργανωτικής επιτροπής του 15ου Πανελληνίου συνεδρίου Διατροφής και Διαιτολογίας και του 4ου Πανελληνίου συνεδρίου Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού.