Ροή Συνεδρίας

Ροή Συνεδρίας

1. Πρώτη Γνωριμία (Δια Ζώσης ή Online)

Το «πρώτο ραντεβού» είναι η σημαντικότερη συνεδρία στο διαιτολογικό μας γραφείο. Εκτός από τις απαραίτητες συστάσεις λαμβάνεται ένα πλήρες διατροφικό και ιατρικό ιστορικό, αλλά και ένα συμπεριφορικό ιστορικό.

Δηλαδή μέσα από τη συζήτηση , καταγράφονται οι διατροφικές συνήθειες, ο τρόπος ζωής του ατόμου και εντοπίζονται οι συμπεριφορές που πρέπει να αλλάξουν, οι αιτίες που τις προκαλούν και τα σημεία που πρέπει να γίνουν αλλαγές.

Ροή Συνεδρίας

2. Πραγματοποίηση Μετρήσεων

Οι ανθρωπομετρικές μετρήσεις θα καθορίσουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο διαιτόμενος και θα μας βοηθήσει στον από κοινού καθορισμό των στόχων.

Στο γραφείο μας γίνεται ανάλυση της σύστασης σώματος του ατόμου:

ακριβής μέτρηση βάρους και ύψους

λίπους και κατανομής λίπους στο σώμα

μυϊκής μάζας και κατανομή της στο σώμα

οστικής μάζας

υγρών στους ιστούς

προσδιορισμός των ημερήσιων ενεργειακών αναγκών (βασικός μεταβολισμός)

μέτρηση σπλαχνικού λίπους

Φυσικά ακολουθεί αναλυτική επεξήγηση των αποτελεσμάτων και γίνεται προσδιορισμός στόχων.

Ροή Συνεδρίας

3. Σχεδιασμός Εξατομικευμένου Διαιτολογίου

Δημιουργείται ένα κατάλληλα σχεδιασμένο διατροφικό πλάνο (πρόγραμμα διατροφής) βασισμένο στις ανάγκες και τις επιθυμίες, αλλά και τις ιδιαιτερότητες και τις προτιμήσεις του ατόμου, λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις ιδιαίτερες συνθήκες της οικογένειας, εργασίας, άσκησης κλπ.

Το διαιτολόγιο δεν υποχρεώνει σε ημερήσιες ανελαστικές διαιτητικές προσλήψεις, αλλά δίνει επιλογές και εναλλακτικές για κάθε περίσταση.

Ροή Συνεδρίας

4. Στοχοθεσία – Προγραμματισμός Επόμενων Συνεδριών

Πριν ολοκληρωθεί η συνεδρία καθορίζονται από κοινού οι στόχοι της επόμενης συνεδρίας θέτοντας μικρούς ή μεγάλους αλλά πάντα εφικτούς στόχους.

Βασική μας προτεραιότητα το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα που μπορεί κάποιος να φέρει, παρέχοντας ουσιαστικά το πλαίσιο ελέγχου και στόχων, που όλοι επιθυμούμε να έχουμε όταν κάνουμε μια προσπάθεια ελέγχου βάρους, αλλαγής συνηθειών και αύξησης φυσικής δραστηριότητας.