4 φέτες σολωμού
2 φ. ψωμί του τοστ τριμμένο στο μπλέντερ
4 κ.σ. παρμεζάνα
1κ.σ. βασιλικός ή θυμάρι ψιλοκομμένο
½ κ.γλ. σκόρδο σκόνη
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Αλάτι πιπέρι
Μαρινάδα: 3 κ.σ. ελαιόλαδο και 1/3 φλ χυμό λεμονιού
Αλείφουμε τη μαρινάδα και από τις δύο πλευρές στις φέτες του σολωμού και αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε τα φιλέτα σολομού σε ταψί με λαδόκολλα. Σ’ένα μπωλ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά και μοιράζουμε το μίγμα πάνω από τις φέτες σολωμού. Ψήνουμε στους 200 C περίπου για μισή ώρα μέχρι να ροδοκοκκινίσει ή κρούστα.