1 πέρκα φιλέτο
1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί λευκό
1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο λευκό
πάπρικα γλυκιά (ενδεχομένως και η καυτερή να του πηγαίνει)
ρίγανη
αλάτι με προσοχή
πιπέρια έγχρωμα (κόκκινο, πράσινο, άσπρο και μαύρο)
λίγο λάδι
φέτες ώριμης ντομάτας
Αφήνουμε την πέρκα να ξεπαγώσει και την ξεπλένουμε πολύ καλά. Την βάζουμε σε μία πιατέλα και την περιχύνουμε με το λεμόνι και τη γυρίζουμε 2-3 βόλτες ώστε να πάει το λεμόνι παντού.
Σε ένα μικρό μπολάκι ρίχνουμε τη μουστάρδα, το κρασί, το ξύδι, το αλάτι και λίγο λάδι (θα ξαναβάλουμε λίγο ακόμα πριν μπει στο φούρνο). Τα ανακατεύουμε πολύ καλά και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο ψαράκι μας μέσα στην πιατέλα με το λεμόνι που το έχουμε. (Σε περίπτωση που δεν σας αρέσουν τα πολύ λεμονάτα φαγητά-καλή ώρα εγώ-μπορείτε πριν το μείγμα της μουστάρδας να στραγγίσετε την πέρκα από το λεμόνι).
Μέσα σε ένα ταψάκι στρώνουμε μία λαδόκολλα και βάζουμε την πέρκα μας. Από πάνω ρίχνουμε το μουσταρδένιο ζουμάκι, στρώνουμε με φέτες ώριμης ντομάτας και πασπαλίζουμε με πάπρικα, πιπέρια ρίγανη. Εγώ το έψησα στο φούρνο με αέρα και αντιστάσεις πάνω κάτω λίγο περισσότερο από μισή ώρα, αλλά εξαρτάται από το φούρνο μας και το πάχος του φιλέτου που θα έχουμε.
Το μυστικό είναι να μην αφήσουμε να χάσει το ψάρι τους χυμούς του και να παραμείνει ζουμερό.