300 γρ τόνο σε λάδι στραγγισμένο
1 πακέτο λιγκουίνι
2 ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι
150 γρ λευκά μανιτάρια
1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό
Αλάτι πιπέρι
Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με ελάχιστο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον βασιλικό, τον τόνο και τα αφήνουμε να σιγοβράζουν σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Βράζουμε τα μακαρόνια κι αφού τα σουρώσουμε τα ρίχνουμε μέσα τη σάλτσα.