1 κ. καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα
1/2 ματσάκι αρωματικά χόρτα όπως μυρώνια, καυκαλήθρες
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 μαρούλι μεγάλο ή 1 μικρό
2 κρεμμύδια σε ροδέλες
3 ντομάτες σε κυβάκια
3-4 σκ.σκόρδο σε φετάκια
½ φλ. λάδι
ξύσμα λεμονιού από δύο λεμόνια
αλατοπίπερο
Πλένουμε, νεροβράζουμε με ξύδι για 10 λεπτά τα καλαμαράκια, αυτό το κάνω για να φύγει η βαριά μυρωδιά τους. Τα κόβουμε σε ροδέλες ή τα αφήνουμε ολόκληρα, τα βάζουμε σε πυρέξ, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάμε σε μπολ το λάδι με το ξύσμα και περιχύνουμε το φαγητό μας. Ψήνουμε στους 200β. για 45’μια ώρα περίπου. Προσέχουμε να μην ψηθούν πολύ γιατί σκληραίνουν!!