Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2015 στο εστιατόριο Varoulko Seaside, η επιστημονική ημερίδα με θέμα ”Η τσιπούρα και το λαβράκι ιχθυοκαλλιέργειας στα πλαίσια της Μεσογειακής Διατροφής”. Την ημερίδα άνοιξε ο σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου, κ. Λευτέρης Λαζάρου, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, στον νέο χώρο σεμιναρίων του εστιατορίου.
Στην ημερίδα ήταν προσκεκλημένη ως ομιλήτρια η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος και συνεργάτης της εταιρείας Nutrimed, κ. Βαρβάρα Καρμίρη, η οποία μίλησε για τις δράσεις “Ψάρια
μεγαλωμένα με φροντίδα”, που αποτελούν ένα πρόγραμμα επικοινωνίας και προαγωγής της σύγχρονης Μεσογειακής Διατροφής με στόχο την αύξηση της κατανάλωσης ψαριών στην Ελλάδα.
Παράλληλα, ο Δρ. Αναστάσιος Παπαλαζάρου επίσης Διαιτολόγος-Διατροφολόγος και διοικητικό μέλος της εταιρίας Nutrimed, μίλησε για τη σημασία της κατανάλωσης ψαριών στην διατροφή και την υγεία, καθώς και τη σημασία των ειδών ιχθυοκαλλιέργειας (τσίπουρα – λαβράκι) στην κάλυψη των διατροφικών αναγκών. Στη πορεία της ημερίδας, το λόγο πήρε και η κ. Λύτρα Κατερίνα, Ιχθυοπαθολόγος-Κτηνίατρος του ομίλου Σελόντα, που παρουσίασε στοιχεία σχετικά με την ποιότητα και την ασφάλεια της τσιπούρας και του λαβρακίου ιχθυοκαλλιέργειας.
Η ημέρα ολοκληρώθηκε γευστικά και ευχάριστα, με live cooking από τον σεφ κ. Λευτέρη Λαζάρου, και με τη δοκιμή συνταγών που επιμελήθηκε ο ίδιος, με βάση φυσικά.. τα ψάρια!