Η μεγαλύτερη πρόκληση για τους απανταχού γλυκατζήδες είναι να μπορούν καθημερινά να απολαμβάνουν κάτι γλυκό χωρίς να ρισκάρουν τη γραμμή τους, αλλά και την υγεία τους.

Πόσο συχνά δεν έχουμε ονειρευτεί ένα προφιτερόλ ή ένα τιραμισου;

Πόσο συχνά τελικά το επιτρέπουμε στον εαυτό μας να το καταναλώνει; και για τις υπόλοιπες φορές τί γίνεται;

Υπάρχει επιλογή ή μένουμε απλά με το… όνεΙρο

Σαφώς η καθημερινή κατανάλωση γλυκών, όπως των παραπάνω αναφερόμενων, δε συμβάλλει ούτε στη γραμμή ούτε στην υγεία μας! Υπάρχουν όμως επιλογές με λιγότερα λιπαρά, ζάχαρη και θερμίδες, που μπορούν να λειτουργήσουν ως … παρηγοριά σε μια δύσκολη στιγμή, που η όρεξή μας «φωνάζει» για γλυκό.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

  • Σοκολατένια κρέμα: Φτιάξε μια δροσερή κρέμα με 1 γιαούρτι 2%  ανακατεύοντας  1 κ.γ κακάο ή σοκολάτα σε σκόνη. Για επιπλέον ενέργεια και γεύση μπορείς να προσθέσεις και 1 κ.σ ξηρούς καρπούς ανάλατους ή αποξηραμένα φρούτα.
  • Ελαφρύ cheesecake (τσηζκεικ): Σε ένα χαμηλό ποτήρι ή μπολ τοποθετείς  1 μπισκότο τύπου digestive σπασμένο σε κομμάτια, από πάνω 2 κ.σ cottage που το έχεις ανακατέψει καλά (να γίνει κρεμώδες) με 1 κ. γ στέβια και στο τέλος 1 κ.σ μαρμελάδα με στέβια της επιλογής σου. Το γλύκισμα αυτό πραγματικά παίρνει άριστα!
  • Smoothies με φρούτα: Ανακατεύεις φρούτα της επιλογής σου με γάλα ελαφρύ ή γιαούρτι και για επιπλέον γεύση προσθέτεις 1 κ. γ κακάο ή σοκολάτα σε σκόνη ή μέλι ή λίγο ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού ή κανέλα. Μια παραλλαγή είναι να παγώσεις μια μπανάνα για κάποιες ώρες στην κατάψυξη και στη συνέχεια να την ανακατέψεις με 1 κ. γ κακάο ή σοκολάτα σε σκόνη μέχρι να ομογενοποιηθεί και να απολαύσεις κάτι σαν… παγωτό μπανανοσοκολάτα!
  • Millefeuille (μιλφειγ) αλλιώς: Χρειάζεσαι μόνο γάλα, άνθος αραβοσίτου και λεμόνι για την κρέμα σου και  κρημ κράκερ για τις στρώσεις και … το γλυκό σου είναι έτοιμο.
  • Για το τέλος άφησα το κλασικό ελαφρύ ζελέ! Και για να μην είναι βαρετό μπορούμε να το εμπλουτίσουμε με φρέσκα φρούτα ή να το συνδυάσουμε με κρέμα αραβοσίτου ή ακόμα και με μπισκότα τύπου πτι μπερ και να κάνουμε ένα ελαφρύ γλυκό ψυγείου!
  • Φυσικά δε θα μπορούσαν να λείπουν τα ελληνικότατα γλυκά του κουταλιού τα οποία μπορούμε να τα φτιάξουμε με πολύ λιγότερη ζάχαρη (ή υποκατάστατα ζάχαρης) και να τα απολαμβάνουμε χωρίς … τύψεις, αλλά με μέτρο!